44

Az Ezüst-Patak zenekart Gabrieli Richárd alapította 2004-ben. 2006-tól Raksányi Boglárka (népdal), Héri Attila (dobok) Csányi Szabolcs (gitár) és Udvarhelyi Bálint (billentyűk) voltak Richye mellett a zenekar tagjai.  Ebben a felállásban készítették el 2007-ben debütáló albumukat, rajta 11 dallal (+három angol nyelvű változat) és ismert közreműködőkkel. A lemezen többek között Giret Gábor, Jamie Winchester, Galambos Zoltán és Kuczera Barbara játéka is hallható. Elsőként a Szabad élet című dalból készült videóklip, Galler András „Indián” rendezésében. A videót nagy sikerrel játszotta az akkori Magyar zene TV és a klip a slágerlista 10. helyéig is eljutott.

EP4

2007 nyarán mutatkozott be a csapat a közönségnek, majd Bogi helyére érkezett Rémi Tünde, aki a Honvéd Néptáncegyüttes Europas díjas táncosa! 2012-ben a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztben részesült. Tünde énekelt többek között az István a király című rockoperában, illetve számos színházi darabban látható-hallható napjainkban is! Az Ő szereplésével elkészült a 2. klip is, a Hold Fény című dalból, szintén Indián rendezésében.

EP6

A 2008-as évben a zenekar gitáros és billentyűs poszton is váltott. Előbbi helyre Bakó Károly, utóbbira pedig Pivarcsi Gábor került. Ez év nyarán csatlakozott a csapathoz Szécsi Attila hegedűművész is. Augusztus végén az immár hattagú zenekar elkészítette 3. klipjét, az Olvadó jég című dalból, melyet Kollányi Rita rendezett. Ekkor a zenekar már folyamatosan koncertezett, számos jól sikerült fellépés volt szerte az országban. Az év végén a zenekar Wigwam-beli koncertjét DVD-n rögzítették, számos extrával - köztük a Balogh „Különjárat” Zoli korai halála miatt, máig befejezetlen Változás című dal koncert klipje. Richye a DVD teljes bevételét, Zoli árván maradt gyermekeinek ajánlotta fel.

2009-ben a csapat vendégzenekarként 27 állomásos országos turnéra indult, melyeken rengeteg ember megismerte az első lemez anyagát, illetve a már készülő II. album új dalait. Év közben távozott a csapat gitárosa, így a mostani a véglegesnek tekinthető felállás.

2010. március elején jelent meg a zenekar 2. albuma. 10 új szerzemény (itt is van két angol nyelvű változat), melyek az első lemezhez képest gyorsabbak és keményebb hangvételűek és amelyekben a zenekar tagjai a legjobb formájukat hozzák!  A 2010-ben már az új lemez dalaival kiegészült műsort hallhat a nagyérdemű szerte az országban, Erdélyben, a zenekar számára felejthetetlen kárpátaljai bulin és a novemberi lemezbemutató koncerten!

 

A 2011-es év folyamatos koncertezése mellett a zenekar egy újdonsággal tette színesebbé és egyben kissé érthetőbbé a zenéjét. Akusztikus átirat készült az első két lemez 18 dalából. A nagy sikerű Aranytíz Kultúrházbeli  koncertet követően, a csapat stúdióba vonult és két vendégművész (Lőrincz György és Perger István "Guszty") közreműködésével lemezre rögzített 12 akusztikus dalt, melyet 2012. április 21-én szintén az Aranytízben egy lemezbemutató koncert keretében került a zenekart kedvelők kezébe. Ez a koncert kiemelten magas színvonalat képviselt látványban és zenében egyaránt. A teltházas előadás méltó megünneplése volt e zenei kirándulás megszületésének.

 

EP8

A 2012-es év második fele eseményekben, meghívásokban gazdagon telt el. Október 13-án egy újabb teltházas koncert az Aranytíz Kultúrházban - melyről DVD felvétel is készült  - rádiófelvétel az Mr2 Akusztik műsorában és egy újabb maxi CD került kiadásra, melyhez videoklipp is készült. Pál Balázs animációfilmes grafikus készítette el az Élet és a show című szerzemény video változatát, melyet beválogattak a 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál információs programjába is. Mondd mire való az Élet és a Show? - erre kapunk választ a klipből a zenekar sajátos feldolgozásában. A dal ritmus és dallamvilágában is találhatunk eddig szokatlan betéteket, ezzel is fűszerezve a zenekar legújabb alkotásának különlegességét.

 

EP9

A 2013-as év őszén megjelent a zenekar III. CD lemeze, amely alkalomból nagyszabású lemezbemutató koncertet tartottak, az eseménynek szintén az Aranytíz Kultúrház adott otthont.

T: +36 (70) 3647020

nof-carousel-nav-left-lt